IT landschap

Kan Microsoft Fabric het All-in-One Platform voor big data worden?

Microsoft Fabric is een krachtig software-as-a-service (SaaS) platform dat end-to-end gegevensanalyse mogelijk maakt. Wat is Microsoft Fabric Microsoft Fabric is een geïntegreerd platform gebouwd rond het data lake genaamd OneLake. Het brengt componenten van Microsoft Power BI, Azure Synapse en Azure Data Factory samen in één omgeving, waardoor gegevensbeweging, opslag, engineering, integratie, datascience en business intelligence worden gestroomlijnd. Voor wie is het bedoeld Microsoft Fabric is ontworpen voor een breed publiek, waaronder beheerders, ontwikkelaars, gegevensingenieurs, datawetenschappers, analisten en managers. Momenteel is het standaard ingeschakeld voor alle Power BI-gebruikers. Belangrijkste Kenmerken - OneLake: Een uniforme data lake voor de hele organisatie, gebouwd op Azure Data Lake Storage (ADLS) Gen2. - Data Engineering: Combineert Apache Spark met Data Factory voor geplande en georkestreerde taken. - Data Science: Integreert met Azure Machine Learning voor experimenttracking en modelregistratie. - Real-Time Analytics: Inclusief een event stream en Kusto Query Language (KQL) database voor snelle en aanpasbare analyses. Voordelen en Uitdagingen Ondanks enkele bugs in de previewfase biedt Microsoft Fabric een breed scala aan mogelijkheden voor diepgaande gegevensanalyse. Het belooft te concurreren met de beste oplossingen in de branche.