Software selectie

Het selecteren van de juiste software voor uw bedrijf kan lastig zijn. Er zijn vele leveranciers, verkooppraatjes en integratievereisten. Ucentri biedt objectieve expertise en helpt u de juiste software te kiezen.

Ontdek de voordelen van objectieve softwareselectie

Bij Ucentri begrijpen we de uitdagingen die gepaard gaan met het selecteren van het juiste software systeem. Vaak verbergen IT-leveranciers zich achter mooie commerciële woorden, complexe materie, grote beloftes en een scherpe initiële prijsstelling. Maar wij helpen u om hier doorheen te kijken en begeleiden u met de volgende ingrediënten voor succes.

Expertise op maat
Ons team van deskundige IT-engineers, marktexperts en procesanalisten beschikt over diepgaande kennis van softwareoplossingen binnen verschillende sectoren. Zo begrijpen wij de specifieke behoeften van uw organisatie.

Onafhankelijk advies
Als onafhankelijke partij hebben wij geen sterkere banden met de een of andere leverancier binnen de markt, waardoor we objectief advies kunnen geven. We evalueren en beoordelen softwareoplossingen op basis van uw vereisten, zodat u kunt vertrouwen op een eerlijke en onbevooroordeelde aanbeveling die volledig is afgestemd op uw behoeften.

Gestructureerd selectieproces
Met onze expertise en ervaring begeleiden we het selectieproces zorgvuldig. We zorgen ervoor dat alle essentiële aspecten worden behandeld en niets over het hoofd wordt gezien. Hierbij versnellen we het selectieproces, zodat u snel van de voordelen kan genieten. Bovendien bieden we volledige ondersteuning bij de implementatie en optimalisatie van uw IT-landschap.

De impact van niet-presterende software op uw organisatie

Het selecteren van een nieuw boekhoud-, CRM-, ERP-, WMS- of ander systeem wil je uiteraard niet te vaak doen. Helaas zien we regelmatig de negatieve gevolgen van onderpresterende IT-systemen binnen organisaties. Gebrek aan systeemintegratie zorgt voor grote operationele obstakels. Fouten en uitval van systemen leiden tot stilstand van uw organisatie, terwijl medewerkers stress en ontevredenheid ervaren. Klanten ondervinden mogelijk zelfs negatieve effecten van slecht presterende software. Daarnaast kunnen gekozen software systemen zorgen voor een lock-in bij de leverancier, doordat bijvoorbeeld uw data moeilijk toegankelijk is.

Bij Ucentri hechten we veel waarde aan het optimaliseren van onze dienstverlening om deze problemen te voorkomen. Zo kunnen we er zijn om het MKB vooruit te helpen in de digitale wereld.

Software dat bij uw organisatie past

Ons proces

Onze IT strategen, marktexperts en procesanalisten zetten zich gezamenlijk in om te achterhalen wat uw organisatie nodig heeft en welke software daar het beste bij past. Onze objectieve en onafhankelijke rol stelt u in staat om erop te vertrouwen dat al uw softwarebehoeften succesvol worden vervuld.

quote

1. Procesanalyse

Door uw organisatieprocessen in kaart te brengen krijgen we inzicht in hoe uw organisatie opereert. We bepalen de uitdagingen die uw organisatie ervaart met het huidige IT systeem en definiëren de vereisten voor tijdens de selectie.

quote

2. Verzoek voor informatie

Onze experts selecteren geschikte leveranciers op basis van ervaring en onderzoek. We sturen hen aanvullende informatieverzoeken en beslissen tijdens een werksessie welke leveranciers afvallen.

quote

3. Verzoek voor voorstel

Overgebleven leveranciers presenteren, demonstreren en/of geven workshops. Onze experts beoordelen vanuit een IT, organisatie en financieel perspectief de leveranciers en adviseren voor de besluitvorming.

quote

4. Roadmap voor implementatie

Onze experts stellen een implementatieroadmap op, waarin veranderende bedrijfsprocessen, adoptie en monitoring van het beoogde effect zijn opgenomen. Daarnaast adviseren we over de juiste integratie van het gekozen IT-systeem met uw bestaande IT-landschap.

Een keer verder praten?

We spreken graag een keer af om verder te praten over uw ambities! Tijdens onze een kennismaking zorgen we altijd dat onze sector specialisten aanschuiven!