web-apps bouwen voor uw markt en gebruikers

Wij zijn experts in het creëren van web-apps waar gebruikers van houden. Met meer dan 15 jaar ervaring bedenken, ontwerpen en bouwen wij succesvolle innovaties voor het MKB.

Wat is een web app?

Een web-app is een applicatie die toegankelijk is via een webbrowser en wordt gehost op een server. Gebruikers kunnen de web-app openen met een URL en deze draait op verschillende besturingssystemen, omdat de verwerking plaatsvindt op de server.

Een app daarentegen is een applicatie die specifiek is ontworpen om te worden gedownload en geïnstalleerd op een mobiel apparaat.

De groei van web-apps

Web-apps zijn in de afgelopen jaar in toenemende maten populairder aan het. Dit komt voornamelijk omdat de snelheid en daarmee prestatie van web-apps steeds meer gelijk komen te staan met de mogelijkheden die een app kan bieden. Daarnaast zijn er nog meer voordelen voor een web-app:

1. Toegankelijkheid: Web-apps zijn platformonafhankelijk en via webbrowser op elk apparaat bereikbaar.
2. Geen installatie vereist: Bespaart opslagruimte en vermindert conflicten tussen geïnstalleerde apps.
3. Eenvoudigere updates: Directe updates op de server, beschikbaar voor alle gebruikers.
4. Lagere ontwikkelingskosten: Eén codebase voor alle apparaten.
5. Betere SEO: Beter zichtbaar voor zoekmachines, meer bereik en potentiële gebruikers.
6. Snellere iteratie: Directe wijzigingen en verbeteringen zonder nieuwe versies.

Traditionele apps hebben toegang tot specifieke apparaatfuncties. De juiste keuze hangt af van behoeften en doelen van de gebruiker en organisatie. Een app of web-app zijn beide nog steeds geweldige mogelijkheden om je organisatie te digitaliseren.

Kansen van digitale innovatie en app-ontwikkeling

Sterk gedigitaliseerde bedrijven behalen aanzienlijk positieve resultaten. Een McKinsey & Company-studie toonde aan dat ze 30% hogere marges en 20% hogere groeicijfers hadden dan hun concurrenten. Gartner ontdekte dat frequente app-inzet leidde tot 12% hogere productiviteit en 10% kostenbesparingen.

Concrete resultaten

  1. Een detailhandelsbedrijf verhoogde de omzet met 15% door digitale technologieën te gebruiken, zoals een geavanceerd e-commerceplatform en mobiele apps.
  2. Een zorgbedrijf verbeterde de patiënttevredenheid met 15% door gebruik te maken van digitale technologieën, zoals een gebruiksvriendelijk online patiëntportaal en chatbots.
  3. Een toonaangevend productiebedrijf verhoogde de productiviteit met 20% dankzij digitale technologieën, zoals computergestuurde machines en geautomatiseerde workflows.

Van concept tot design, ontwikkeling en schaal

Ons proces

Om top web-apps te bouwen, blijven we voortdurend investeren in het aanleren van nieuwe ontwikkelingen op technologisch en ontwerpniveau. Daarnaast is het van groot belang om bedrijfsstrategen de kloof tussen organisatie, markt en techniek te laten overbruggen. Zo zorgen we ervoor dat apps inspelen op de behoeften van gebruikers en de markt.

quote

1. Web-app visie

Wij visualiseren en beschrijven de visie voor uw app, gebaseerd op trends, uw ambitie en de behoeften van de eindgebruiker. Deze appvisie vormt de leidraad voor het design en de ontwikkeling.

quote

2. Prototype

Samen omschrijven we een waardepropositie vanuit de appvisie. Voordat we bouwen, testen we elk aspect van de waardepropositie bij gebruikers. Ons team ontwikkelt prototypes om aannames snel en slim te testen.

quote

3. Minimaal werkbaar product

Met een gevalideerd concept gaan we tot in de details ontwerpen en bouwen. Designers werken aan specifieke onderdelen, designs worden getest door gebruikers voordat het ontwikkelteam werkende functionaliteiten oplevert.

quote

4. Schaal

We definiëren de belangrijkste KPI's voor uw app. Het team gebruikt analytics en kwalitatieve inzichten om mogelijke verbeteringen te ontdekken. Na het uitvoeren van experimenten kiezen we welke verbeterpunten worden geïmplementeerd.

Een keer verder praten?

We spreken graag een keer af om verder te praten over uw ambities! Tijdens onze een kennismaking zorgen we altijd dat onze sector specialisten aanschuiven!