Leasemaatschappij

Een centrale cloud omgeving voor een groot applicatie landschap

Effectief data consolideren vanuit verschillende organisaties uit verschillende landen.

Client

Leasemaatschappij

Datum

2023-02-01

Sector

Automotive

Vele fusies naar een centraal IT landschap

Deze leasemaatschappij heeft een complexe geschiedenis van fusies over verschillende landen, waardoor data integratie en combinatie tussen verschillende systemen een uitdaging is. Hierdoor is het voor zakelijke klanten, die gevestigd zijn in verschillende landen, niet altijd mogelijk om data efficiënt en effectief te agregeren.

Om dit op te lossen hebben wij gebruik gemaakt van advanced analytics en een specifieke ruggengraat ontwikkeld in Snowflake. Deze ruggengraat maakt het mogelijk om te communiceren met de verschillende backends per land, waardoor er verschillende analytics producten kunnen worden ontwikkeld.

Onze klant kan nu data tussen verschillende systementen combineren en landspecifieke applicatie keuzes blijven maken.

Rich text image

Grote hoeveelheden data op een flexible manier toegankelijk

Snowflake is een moderne cloud-gebaseerde data-warehouseoplossing die ontworpen is om grote hoeveelheden data op een schaalbare en flexibele manier op te slaan en te analyseren.

Hierdoor heeft onze klant eenvoudig toegang kunnen krijgen tot haar data, ongeacht de grootte of locatie van de data. Bovendien hebben wij uitgebreide beveiligings- en privacyfuncties geimplementeerd binnen de Snowflakes omgeving, zodat er geen zorgen hoeft te zijn over de beveiliging van gevoelige bedrijfsgegevens.

Met deze basis in Snowflake hebben we data snel kunnen integreren, analyseren en presenteren, wat heeft geleid tot inzichtelijker en meer accurate beslissingen.

De schaalbare en flexibele architectuur heeft het ook mogelijk gemaakt om meerdere gebruikers over de hele wereld te op een centrale manier met elkaar te laten samenwerken met data.

Kortom, de klant heeft een unieke combinatie van kracht, flexibiliteit en beveiliging gekregen rondom de grote hoeveelheden data verspreid over de verschillende organisaties.