Onderhoud en Support van Data Lake voor Groothandel

Optimaliseren van het onderhoud en de support van het data lake om betrouwbare gegevensverwerking, analyses en operationele processen mogelijk te maken.

Onderhoud en Support van Data Lake voor Groothandel

Client

Groothandel

Datum

2023-03-14

Sector

Handel, Groothandel & Detailhandel

Onze klant is een grootschalige distributeur die te maken heeft met een grote hoeveelheid gegevens, zoals verkooptransacties, inventarisgegevens, klantinformatie en leveranciersgegevens. Ze benaderden ons team om hun data lake te onderhouden en te voorzien van continue support, zodat ze betrouwbare, actuele en geoptimaliseerde gegevens konden gebruiken waardoor de operatie geen pijn meer kon ondervinden van niet presterende systeemintegraties.

Onze aanpak

1. Grondige evaluatie: We startten het project met een uitgebreide evaluatie van het bestaande data lake, inclusief de architectuur, gegevensstromen, gegevenskwaliteit en prestaties. We identificeerden zwakke punten en kansen voor verbetering.

2. Onderhoudsactiviteiten: We implementeerden regelmatige onderhoudsactiviteiten, waaronder gegevensreiniging, gegevensvalidatie, opschoning van ongebruikte gegevens en optimalisatie van de gegevensopslag. Dit zorgde voor een gestroomlijnd en geoptimaliseerd data lake.

3. Monitoring en proactieve ondersteuning: We stelden een monitoringssysteem in om het data lake voortdurend te bewaken op prestaties, beschikbaarheid en gegevenskwaliteit. Hierdoor konden we proactief potentiële problemen detecteren en snel reageren om de data-integriteit te waarborgen.

4. Snelle incidentrespons: We stelden een responsmechanisme in voor incidenten, zodat eventuele problemen snel werden aangepakt en opgelost. Onze supportteam stond klaar om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en technische assistentie te bieden aan de medewerkers.

Resultaten

Dankzij ons onderhouds- en supportproject heeft de klant de volgende resultaten behaald:

- 24% verbeterde gegevenskwaliteit en betrouwbaarheid van het data lake.
- 18% verhoogde operationele efficiëntie en productiviteit
- 68% snellere detectie en oplossing van potentiële gegevensproblemen
- Betere besluitvorming op basis van nauwkeurige en actuele gegevens.

Dankzij onze expertise in het onderhoud en de support van data lakes heeft de klant een geoptimaliseerd data lake kunnen realiseren dat betrouwbare gegevensverwerking en analyses mogelijk maakt voor hun groothandelsactiviteiten.