Visco

Chauffeur app

Met meer dan 20 bussen die dagelijks de weg op gaan om restaurants te voorzien producten, vormt het een uitdaging om efficiënt ritten te plannen, chauffeurs in contact te houden, indien nodig bij te schakelen en bestellingen af te handelen. Dankzij de chauffeur app heeft Visco een geautomatiseerd en geoptimaliseerd proces ontwikkeld om dit te realiseren.

Client

Visco

Datum

2022-07-06

Sector

Handel, Groothandel & Detailhandel

Onze klant die met meer dan 20 bussen dagelijks restaurants voorzien van verse en droge producten, wordt geconfronteerd met de uitdaging om ritten efficiënt te plannen, chauffeurs te coördineren en bestellingen vlot af te handelen. Om deze processen te stroomlijnen, heeft Visco besloten om een chauffeur app te ontwikkelen.

Aanpak: Van Visie naar Werkende App

Om een effectieve chauffeur app te creëren, begonnen wij samen met het visualiseren en beschrijven van de visie voor de app. Hierbij werd rekening gehouden met trends, de ambitie van het bedrijf en de behoeften van de eindgebruikers. Deze appvisie diende als leidraad voor het ontwerp- en ontwikkelproces.

Het volgende stadium omvatte het omschrijven van een waardepropositie, gebaseerd op de appvisie. Voordat het daadwerkelijke bouwen begon, werden alle aspecten van de waardepropositie getest bij potentiële gebruikers met behulp van prototypes. Deze testfase zorgde ervoor dat aannames snel en slim werden gevalideerd, waardoor het project stevig gefundeerd werd.

Na het valideren van het concept kon het ontwikkelteam tot in de details aan de slag met ontwerpen en bouwen. Specifieke onderdelen werden geperfectioneerd door designers, terwijl functionaliteiten in een werkend stadium werden opgeleverd door het ontwikkelteam. Gedurende dit proces werden designs regelmatig getest door gebruikers om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke product aan de verwachtingen voldeed.

Features: Een simpele en logische Workflow

De ontwikkelde chauffeur app beschikt over een reeks belangrijke features die de logistieke workflow aanzienlijk hebben verbeterd:

1. Rittenplanning: Een geïntegreerde rittenplanner stelt chauffeurs in staat om de dagelijkse busritten voor het bevoorraden van restaurants makkelijk in te zien, te starten en af te handelen

2. Retouren: Chauffeurs kunnen retouren eenvoudig beheren via de app, wat bijdraagt aan een gestroomlijnde logistieke workflow.

3. Digitale afleverbon: De app genereert digitale afleverbonnen om de juiste leveringen aan te tonen en papierwerk te verminderen.

4. Digitale handtekening: Klanten kunnen digitaal ondertekenen voor de ontvangst van hun leveringen, wat de traceerbaarheid en klanttevredenheid bevordert.

5. Foto maken van aflevering: Chauffeurs kunnen foto's maken van de afgeleverde producten als bewijs van de levering en om eventuele schade of bijzonderheden vast te leggen.

6. Klantnotities: De app stelt chauffeurs in staat om notities van klanten te bekijken, zoals specifieke voorkeuren.

7. Aflevernotitie: Chauffeurs kunnen notities inzien over waar en hoe de aflevering dient plaats te vinden.

8. Kantoor notities: Het kantoor kan belangrijke aantekeningen of updates delen met de chauffeurs via de app, wat de communicatie verbetert.

9. Navigatie: De app biedt navigatie om chauffeurs naar de juiste bestemmingen te begeleiden.

10. Dag start instructies: Chauffeurs ontvangen instructies voor de dag start zoals het meten van de temperatuur.

Rich text image

Resultaat: Geoptimaliseerde Klantervaring en gestroomlijnde processen

Deze aanpak resulteerde in een efficiënte chauffeur app die de logistieke workflow aanzienlijk verbetert. Ritten worden efficiënt afgehandeld, retouren gemakkelijk beheerd, en digitale afleverbonnen zorgen voor een gestroomlijnde administratie. Klanten kunnen digitaal ondertekenen en foto's van afleveringen toevoegen voor traceerbaarheid en tevredenheid. Dankzij klant-, aflever- en kantoor notities verbetert de communicatie. Visco creëerde een gebruiksvriendelijke app die logistieke processen optimaliseert en haar servicegerichtheid nog beter maakt.