Professionele App bouwen voor jouw bedrijf

Wij maken Apps waar gebruikers van houden. Onze groep van experts bedenken, ontwerpen, bouwen en schalen apps voor iOS, Android, Windows en het Web.

Onze resultaten

0

Bureaus

0

Specialisten

0

Projecten

0,0

Beoordeling

Gebruiker, markt en technologie kennis

Ons app maken proces

Wat de kern van ons proces is? Het combineren van marktkennis met een topteam van ontwikkelaars, waardoor we apps bouwen die naadloos aansluiten bij gebruikers en echte problemen oplossen.

quote

1. App visie

Vanuit trends, jullie ambitie en de behoeften van de eindgebruiker beschrijven we de visie op die de app wilt bereiken. De visie zal altijd richting geven aan het te ontwikkelen product.

quote

2. Prototype

We willen eerst testen voordat we gaan bouwen. Middels prototypes worden aannames op snelle en realistische wijze getest. Zo maken we de waardepropositie concreet.

quote

3. Minimaal werkbaar product

Nu gaan we bouwen! Designs worden getest bij gebruikers waarna het app ontwikkelteam werkende functionaliteiten oplevert.

quote

4. Schaal

We bepalen de belangrijkste groei-KPI's. Middels analytics, kwalitatieve analyse en experimenten bouwen we inzichten op en vinden we mogelijkheden voor verbetering.

App ontwikkelen kosten

Ontvang vrijblijvend een kostenindicatie door onze gratis app calculator in te vullen. Je krijgt de prijsindicatie direct in je inbox!

Kansen van digitale innovatie en app-ontwikkeling

Lees wat onze experts te zeggen hebben

Sterk gedigitaliseerde bedrijven behalen geweldige positieve resultaten. Een McKinsey & Company-studie toonde aan dat de meest digitaal volwassen bedrijven 30% hogere marges en 20% hogere groeicijfers hadden dan hun concurrenten. Gartner ontdekte dat het inzetten van apps leidt tot 12% hogere productiviteit en 10% kostenbesparingen.

Concrete resultaten

  1. Een detailhandelsbedrijf verhoogde de omzet met 15% door digitale technologieën te gebruiken, zoals een geavanceerd e-commerceplatform en mobiele apps.
  2. Een zorgbedrijf verbeterde de patiënttevredenheid met 15% door gebruik te maken van digitale technologieën, zoals een gebruiksvriendelijk online patiëntportaal en chatbots.