Merk strategie voor het MKB

Wij bouwen samen met onze klanten unieke merken. Marktonderzoek, het verfijnen van de waardepropositie en een strategie zorgen ervoor dat we effectief gepositioneerd worden naar de doelgroep.

Onze resultaten

0

Bureaus

0

Specialisten

0

Projecten

0,0

Beoordeling

Vanuit trends, jullie propositie naar een merk strategie.

Ons proces

Het proces om merken te bouwen die echt een onderscheidend karakter hebben.

quote

1. Markt trends

Vanuit een markt- en ecosysteemperspectief kijken we naar relevante trends die op korte tot lange termijn invloed kunnen hebben op jullie organisatie of kansen kunnen bieden.

quote

2. Waardepropositie

We definiëren en omschrijven jullie doelgroep en bepalen welke van jullie diensten of producten het beste aansluiten bij de behoeften van de doelgroep. Vanuit de markt trends verfijnen we de waardepropositie waar mogelijk.

quote

3. Positionering

Om een onderscheidende merkpositie te creëren, moeten we de visie, missie, merkbelofte, en bedrijfsambities vaststellen. Dit bepaalt waar we voor staan, wat we willen bereiken en wat we beloven.

quote

4. Merk karakter

Naast functionele en rationele waarden is het belangrijk om emotionele waarden aan het merk toe te voegen, die het merkkarakter bepalen en waarmee mensen zich kunnen identificeren.

Wat is een merkstrategie

Lees wat onze experts te zeggen hebben

Een merkstrategie is als een routekaart die een bedrijf helpt bij het bouwen en positioneren van zijn merk in de markt. Het omvat doelen, waarden, doelgroepen en hoe het bedrijf zich wil onderscheiden van concurrenten. Deze strategie vormt de basis voor de merkpropositie, die de belofte is die het merk aan zijn klanten doet. De propositie beschrijft waarom klanten voor dit specifieke merk moeten kiezen en welke voordelen het biedt. De merkstrategie en propositie zijn nauw verbonden met het businessmodel van het bedrijf, omdat ze helpen bij het bepalen van hoe het bedrijf waarde creëert, levert en zichzelf in stand houdt in de markt. Ze moeten naadloos op elkaar aansluiten om een consistente en overtuigende ervaring voor klanten te bieden, wat uiteindelijk leidt tot zakelijk succes.

Merkstrategie bepalen

Het proces om tot een unieke merkstrategie te komen begint met een grondige analyse van de markt en het onderzoeken van relevante trends die zowel op korte als op lange termijn impact kunnen hebben op jullie bedrijf.

Na het verkennen van de marktomstandigheden en trends, richt het proces zich op het verbeteren van de waardepropositie van het merk. Dit omvat het nauwkeurig omschrijven van de doelgroep en het identificeren van welke producten of diensten het beste aansluiten bij hun behoeften.