Merk strategie

Ucentri helpt bedrijven bij het opbouwen van een onderscheidend merk door marktdynamieken te onderzoeken, de waardepropositie te verfijnen en een effectieve positioneringsstrategie te ontwikkelen bij de doelgroep.

Vanuit trends, jullie propositie naar een merk strategie.

Ons proces

Ons proces tot een merk strategie

quote

1. Markt trends

Vanuit een markt- en ecosysteemperspectief kijken we naar relevante trends die op korte tot lange termijn invloed kunnen hebben op jullie organisatie of kansen kunnen bieden.

quote

2. Waardepropositie

We definiëren en omschrijven jullie doelgroep en bepalen welke van jullie diensten of producten het beste aansluiten bij de behoeften van de doelgroep. Vanuit de markt trends verfijnen we de waardepropositie waar mogelijk.

quote

3. Positionering

Om een onderscheidende merkpositie te creëren, moeten we de visie, missie, merkbelofte, en bedrijfsambities vaststellen. Dit bepaalt waar we voor staan, wat we willen bereiken en wat we beloven.

quote

4. Merk karakter

Naast functionele en rationele waarden is het belangrijk om emotionele waarden aan het merk toe te voegen, die het merkkarakter bepalen en waarmee mensen zich kunnen identificeren.

Waarom een Sterke Merkstrategie Onmisbaar is voor het MKB

Lees wat onze experts te zeggen hebben

In de wereld van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is het bouwen van een sterk merk misschien een van de meest waardevolle investering die je kunt doen. Het kan het verschil betekenen tussen succes en stagnatie. Laten we eens kijken naar enkele overtuigende statistieken die aantonen waarom een sterke merkstrategie van onschatbare waarde is voor het MKB.

Klantenbinding

Uit onderzoek blijkt dat 59% van de consumenten liever producten en diensten koopt bij merken die ze vertrouwen. Een sterke merkstrategie bouwt vertrouwen op, wat leidt tot klantenbinding en herhaalde aankopen.

Zichtbaarheid binnen de Gemeenschap