Digitale roadmap

Een groep van 8 bureaus en 140+ experts bundelt krachten voor uw digitale roadmap. We benaderen uw doel vanuit diverse perspectieven en maken een bijbehorende business case.

Een roadmap die naar een doel leidt

Ons proces

Een proces dat zich uitstrekt van ambities tot tastbare actiepunten voor morgen, met als doel een voorsprong te verwerven in de markt!

quote

1. Digitale ambities

Onze strategen, creatieven en ontwerpers kunnen vanuit trends jullie digitale ambities bepalen. We definiëren de meest impactvolle ambities en zien dit als basis voor het opbouwen van een roadmap.

quote

2. Digitale initiatieven

Vanuit de ambities worden er digitale initiatieven bepaald. Deze kunnen betrekking hebben op digitalisering van de IT-infrastructuur, operationele optimalisatie, verbetering van de klantbeleving en versterking van de beveiliging.

quote

3. Digitale vaardigheden

De vereiste digitale vaardigheden op proces-, mens-, organisatie- en governance-niveau worden in kaart gebracht om de gedefinieerde digitale initiatieven te kunnen verwezenlijken.

quote

4. Pragmatische roadmap

De ambities, initiatieven en vaardigheden worden samengebracht in één digitale roadmap over de tijd. Van het formuleren van ambities tot het concretiseren van uitvoerbare acties!

Het belang van een digitale roadmap

Lees wat onze experts te zeggen hebben

In de dynamische digitale wereld is het van cruciaal belang voor MKB-bedrijven om een goed gestructureerde digitale roadmap te hebben. Een digitale roadmap is een gedetailleerd plan dat de digitale doelstellingen, vaardigheden en initiatieven van een bedrijf omvat. Het fungeert als een richtinggevend kompas om de digitale inspanningen van het bedrijf te coördineren en in lijn te brengen.

De voordelen van zo'n digitale roadmap zijn talrijk. In de eerste plaats zorgt het ervoor dat het bedrijf op een samenhangende wijze werkt aan specifieke doelen, en voorkomt het dat verschillende afdelingen geïsoleerd aan uiteenlopende doelstellingen werken. Daarnaast draagt het bij aan verbeterde efficiëntie binnen het bedrijf. Door digitale initiatieven te coördineren kunnen zowel tijd als geld bespaard worden. Ten derde versterkt een digitale roadmap het concurrentievermogen van een bedrijf.

Een tekort aan digitale roadmaps binnen bedrijven

Recent onderzoek uitgevoerd door de Nederlandse Vereniging van Ondernemers (VNO-NCW) heeft aangetoond dat slechts 30% van de MKB-bedrijven beschikt over een digitale roadmap. Dit betekent dat het merendeel van deze bedrijven niet profiteert van de voordelen die een digitale roadmap kan bieden.