Groothandel

CRM selectie en implementatie voor betere klant en medewerker ervaringen

Een CRM-systeem die de binnendienst helpt middels automatiseren en de buitendienst de vrijheid geeft om weer op de weg te zijn!

Client

Groothandel

Datum

2023-03-06

Sector

Handel, Groothandel & Detailhandel

De uitdaging

De gehele buitendienst van de klant was gebonden aan kantoor om klantvragen te beantwoorden en de binnendienst te ondersteunen. Dit veroorzaakte stagnatie in de groei van het bedrijf. Bovendien had de klant de wens om op termijn online marketingactiviteiten te omarmen, waarvoor ze een CRM-systeem nodig hadden dat leads kon opvolgen en converteren.

Proces

Bij ons staat het ontzorgen van onze klanten gedurende het hele proces centraal. We beginnen met het in kaart brengen van uw organisatieprocessen, waarna onze experts geschikte leveranciers selecteren en aanvullende informatieverzoeken versturen. Na een eerste selectieronde krijgen de leveranciers de mogelijkheid om presentaties te geven. Onze experts beoordelen de leveranciers vanuit IT-, organisatie- en financieel perspectief en geven advies voor de besluitvorming. Vervolgens stellen we een implementatieroadmap op.

Oplossing

Na een grondige analyse van 14 CRM-systemen met toegespitste configuraties voor de sector en organisatie met een gedetailleerde kosten-batenanalyse, heeft de klant gekozen voor Sugar CRM. Onder onze begeleiding is Sugar CRM succesvol geïmplementeerd binnen de organisatie. Technisch gezien hebben we Sugar CRM geïntegreerd met het ERP-systeem via een data lake-omgeving die door ons is opgezet.

Het resultaat

De klant heeft nu een volledig nieuwe manier van werken, waarbij de binnendienst grotendeels wordt ondersteund door geautomatiseerde processen. De buitendienst, bestaande uit 8 medewerkers, is weer de weg op gegaan, wat heeft geleid tot groei van het bedrijf en klantbehoud.

Dankzij het geïmplementeerde CRM-systeem hebben we onze doelen bereikt en zijn we klaar voor de toekomst.