Data science voor het MKB

Data science geeft MKB de kans om nog efficiënter en wendbaarder te worden dan grote bedrijven . Bij Ucentri investeren we volop in data science om de concurrentiepositie van onze MKB klanten nog meer te versterken.

De weg naar jouw data science expertise

Ons proces

Vaak worden data science-projecten te eenzijdig benaderd vanuit een technisch perspectief. Binnen onze data science-teams streven we naar een holistische aanpak door de integratie van marktkennis, bedrijfskunde, technische expertise en ontwerpkennis om waardevolle toepassingen te ontwikkelen.

quote

1. Data kansen

Door uw organisatieprocessen in kaart te brengen krijgen we inzicht in hoe het bedrijf opereert en met elkaar samenwerkt. We bepalen kansen voor datagedreven innovatie om medewerker, klant en organisatie te dienen!

quote

2. Prototype

Elke kans voor datagedreven innovatie wordt uitgewerkt tot visuele concepten die getest kunnen worden bij de doelgroep. Samen met een gefundeerde business case wordt er gekozen welke data gedreven concepten impactvol zijn voor de organisatie.

quote

3. Minimaal werkbaar product

Nu er een concept gevalideerd is gaan we bouwen! We ontwerpen en bouwen eerst de voorkant en voeren testen uit bij gebruikers. Bij functionele validatie bouwen we de functionaliteit verder af. Zo werken we toe naar een minimaal werkbaar product.

quote

4. Implementatie & groei

We begeleiden de implementatie binnen de organisatie en ondersteunen gebruikers in de adoptie van de oplossingen. Daarnaast wordt er middels analytics en kwalitatieve inzichten verbeterslagen getest en doorgevoerd.

Een introductie tot Data Science

Lees wat onze experts te zeggen hebben

Data Science richt zich op het extraheren van waardevolle inzichten uit gegevens. Het proces omvat het verzamelen, opschonen, analyseren en interpreteren van gegevens om trends te identificeren, besluitvorming te verbeteren en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken. Voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) biedt Data Science enorme kansen om concurrerend te blijven en innovatieve oplossingen te vinden. Lees verder om hier meer over te weten!

De Waarde van Data Science voor het MKB

Er zijn een oneindig aantal voorbeelden te bedenken waar data science een waardevolle rol kan spelen in uw bedrijfsvoering. Enkele sectorvoorbeelden zijn:

Groothandel/Distributie