Business intelligence maakt uw datagedreven

Ucentri gelooft in de synergie van bedrijfskunde, technologie en data-analyse in Business Intelligence projecten. Wij creëren waardevolle en inzichtelijke BI-toepassingen die onze klanten helpen data-gedreven beslissingen te nemen.

De kracht van Business Intelligence

Business intelligence (BI) staat centraal in het nemen van datagestuurde beslissingen. Door gebruik te maken van BI-tools kunnen bedrijven waardevolle patronen en trends identificeren. Bovendien helpt BI bedrijven bij het aanpakken van knelpunten, het optimaliseren van processen en het verbeteren van de bedrijfsresultaten.

BI succesverhalen

Ontdek de impact van BI met deze inspirerende succesverhalen:

  1. Een vooraanstaande retailer behaalde een omzetstijging van 10% na het inzetten van BI-tools door meer inzicht te verkrijgen in klantgegevens. Deze waardevolle informatie leidde tot beter gerichte marketingcampagnes en verhoogde klantloyaliteit.
  2. Een vooraanstaand productiebedrijf realiseerde een kostenverlaging van 5% door BI-tools te gebruiken om productiegegevens te analyseren en inefficiënties te identificeren.
  3. Een dienstverlenend bedrijf zag de klanttevredenheid met maar liefst 20% stijgen door BI-tools in te zetten om klantgegevens te analyseren en gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Ontdek de juiste BI-tool voor uw bedrijf

Er zijn diverse leveranciers van BI-tools die elk unieke functies en voordelen bieden. Enkele toonaangevende aanbieders zijn:

Microsoft - BM - Oracle - SAP - Tableau - Qlik - Domo - Looker - Sisense

Bij het kiezen van de ideale BI-tool voor uw bedrijf is het essentieel om rekening te houden met specifieke behoeften en doelen. Overweeg de hoeveelheid data die u wilt analyseren, het type inzichten dat u zoekt en het beschikbare budget om de meest geschikte oplossing te vinden.

De waarde van een data warehouse bij Business Intelligence

Een datawarehouse kan een onschatbare troef zijn bij het gebruik van Business Intelligence (BI) vanwege verschillende essentiële redenen.

Allereerst fungeert het datawarehouse als een centrale gegevensbron, waarin gegevens uit diverse bronnen binnen de organisatie worden verzameld.

Daarnaast maakt een datawarehouse snelle en efficiënte analyses mogelijk, doordat BI-tools de gegevens veel sneller kunnen lezen en verwerken dan rechtstreeks vanuit de operationele systemen.

Tot slot, biedt het datawarehouse ondersteuning voor complexe queries en analyses, waarbij meerdere gegevensbronnen worden gecombineerd. Dit alles kan worden bereikt zonder de operationele systemen te overbelasten.

Vanuit data tot waardevolle inzichten

Ons proces

Door technische, analytische en bedrijfskundige experts samen te laten werken bouwen wij de BI omgevingen die aansluiten bij uw behoeftes.

quote

1. Kansen voor Business intelligence

Door uw organisatieprocessen in kaart te brengen krijgen we inzicht in hoe het bedrijf opereert en met elkaar samenwerkt. We bepalen kansen voor datagedreven innovatie en adviseren welke BI technologie het meest geschikt is.

quote

2. Prototype

Samen met een gefundeerde business case wordt er gekeken welke data gedreven concepten impactvol zijn voor de organisatie. Vervolgens worden er pilots gebouwd binnen de BI omgeving om te testen.

quote

3. Product ontwikkeling

Nu er een pilot gevalideerd is gaan we bouwen! We ontwerpen en bouwen eerst de meest waardevolle BI toepassingen en voeren testen uit bij gebruikers. Bij validatie bouwen we de BI omgeving uit.

quote

4. Implementatie

We begeleiden de implementatie binnen de organisatie en ondersteunen gebruikers met de werking van de oplossingen. Daarnaast wordt er middels analytics en kwalitatieve inzichten verbeterslagen getest en doorgevoerd.

Een keer verder praten?

We spreken graag een keer af om verder te praten over uw ambities! Tijdens onze een kennismaking zorgen we altijd dat onze sector specialisten aanschuiven!