Veilig IT beheer in vertrouwde handen

Maak van uw IT-landschap een partner, geen hindernis. Met onze support en onderhoudsdiensten zorgen we ervoor dat jullie systemen stabiel blijven draaien. Met proactieve monitoring, snelle response en preventief onderhoud houden we jouw IT-landschap in topconditie.

De waarde van proactieve support en onderhoud van het IT landschap

Het belang van goed onderhoud en support van uw IT-landschap is van cruciaal belang. Slecht onderhoud en support brengen diverse risico's met zich mee, zoals verminderde systeemprestaties, toenemende technische problemen, verhoogde beveiligingsrisico's, verlies van bedrijfsgegevens, verminderde klanttevredenheid en verhoogde operationele kosten. Deze risico's kunnen leiden tot een achterstand ten opzichte van concurrenten die wel investeren in hun IT-landschap.

Een effectieve support- en onderhoudsorganisatie

Een robuuste en doeltreffende support- en onderhoudsorganisatie omvat de volgende essentiële componenten.

1. Proactieve monitoring

We bewaken uw systemen continu en verzamelen gegevens om potentiële problemen vroegtijdig te identificeren. Met behulp van alerts en automatisch gegenereerde tickets kunnen we snel ingrijpen en interventies uitvoeren.

2. Eén aanspreekpunt vermijden het wijzen van leverancier naar leverancier

In het geval van problemen die buiten uw organisatie vallen, zorgen we voor een centraal aanspreekpunt om de communicatie met de softwareleverancier te stroomlijnen. Op dezelfde manier nemen we verantwoordelijkheid voor problemen die we zelf niet kunnen oplossen. Zo vermijden we het doorschuiven van verantwoordelijkheid tussen leveranciers.

3. Proactief onderhoud

Onze onderhoudswerkzaamheden zijn gericht op het waarborgen van optimale beschikbaarheid en gebruikerservaring van uw IT-omgeving. We zoeken actief naar optimalisatiemogelijkheden, plannen tijd in voor installaties van updates en optimaliseren de prestaties van uw Fletcher omgeving. Op die manier zorgen we ervoor dat uw systemen altijd up-to-date zijn en optimaal functioneren.

Door te investeren in goed onderhoud en support van uw IT-landschap, minimaliseert u de risico's en creëert u een solide basis voor uw organisatie. Uw systemen blijven betrouwbaar, presteren optimaal en u kunt zich richten op het behalen van concurrentievoordeel.

Hoe betrouwbaar beheer werkt

Ons proces

Een complete support- en onderhoudsoplossing voor een zorgeloos IT-landschap.

quote

1. IT review

Onze experts onderzoeken uw software, databases, cloudservices, beveiliging en bestaande IT-ondersteuning. Dit stelt ons in staat om prioriteiten voor onderhoud te bepalen en input te leveren voor het opzetten van een effectieve IT-monitoringomgeving.

quote

2. Monitoring

Onze live monitoring detecteert automatisch problemen in uw IT-landschap middels alerts. We verzamelen en analyseren gegevens, sturen tickets naar de supportafdeling en andere belanghebbenden. Daarnaast biedt onze log analytics inzichten in fouten en gebeurtenissen via logboekanalyse.

quote

3. Onderhoud

Met alerts, log analytics en monitoring dashboards optimaliseren we proactief het IT-landschap. We werken nauw samen met leveranciers en cloud- of databaseproviders om updates door te voeren. Dit resulteert in minder meldingen bij het supportteam en een stabiel draaiende organisatie.

quote

4. Support

Van de Servicedesk komen melding binnen bij Support, onze experts staan klaar om snel en grondig supportmeldingen op te lossen. Bij langdurige problemen houden we de prioriteit met andere meldingen scherp in de gaten. Bij meldingen buiten onze scope blijven we het aanspreekpunt.

Een keer verder praten?

We spreken graag een keer af om verder te praten over uw ambities! Tijdens onze een kennismaking zorgen we altijd dat onze sector specialisten aanschuiven!